Bli medlem

Att finnas eller inte finnas, det var fragan for Sylvia

Sylvias framtid

Sylvia förslag och idéer
 

Sylvia har nya ägare
Sylvias nya ägare presenterar sig kort och avslöjar några förändringar som är på väg.  

Sylvia upphör med SMS-prenumerationerna, kommer att byta regi
Vi tackar alla ni som ofta eller nån gång ibland varit med och betalat 25 kronor för ett...  

Att finnas eller inte finnas, det var fragan for Sylvia
En kort kommentar till avbrottet som nu ar over. Jag vill garna ha dina kommentarer nedan.  

Senaste artiklar:

En kort kommentar till avbrottet som nu ar over. Jag vill garna ha dina kommentarer nedan.
Av Henrik Tornberg 
"Mitt problem var hur jag skulle kunna fa ut den data som fanns pa den trasiga disken  "

Hej igen. Detta skriver jag fran frukostrummet pa ett hotell i New York. Jag ar har med min nyblivne make och firar brollopsresa. Det ar morgon for mig, men jag vet att Sylvester och Sylvia varit igang ett antal timmar for dig hemma i Sverige. Och den ser ut som om inget hade hant pa en manad. Allt som hant behover en forklaring - och jag vill garna ha dina kommentarer har nedanfor.

Vi rakade ut for en fysisk skada pa harddisken pa en av tva maskiner, en skada som gjorde att alla filer som styr hur sajten fungerar forsvann. Backupen fungerade inte, eller snarare hade den sparats pa en maskin som aven den hade ett fel pa harddisken - och plotsligt fanns ingen Sylvester. Daremot har databasen funkat hela tiden, och det ar dar alla medlemmar finns, alla blogginlagg, alla brev och alla bilder. Darfor kunde jag meddela pa den tillfalliga siten att inget gatt forlorat.

Det drojde tyvarr tre dagar innan vi overhuvutaget fick upp ett meddelande om att nagot gatt fel - helt vansinnigt aven i mina ogon. Men jag hade blivit bekvam och trodde nog att Sylvester skulle tuffa pa i alla evighet. Vi hade inga system for nodfall som detta.

Mitt problem var hur jag skulle kunna fa ut den data som fanns pa den trasiga disken . Jag lamnade tyvarr vidare disken till fel person forst, och han hade den i tio dagar for att sedan konstatera att han inget kunde gora. Da hade det redan gatt tretton dagar sedan kraschen.

Till sist hittade jag en firma som kunde fysiskt radda den data som gatt forlorad (till en saftig avgift, men det ar ovasentligt).

Efter det drodje det ytterligare c:a en vecka innan jag hade mojlighet att lagga upp data pa den nya servern, och innan var gamle medarbetare Andreas kunde komma till var hjalp och konfigurera alltsammans. Da var vi framme i mandags, och sen tar det 24 timmar innan det syntes att jag bytt tillbaka till den riktiga sajten.

Mitt stora fel i den har historien var att jag inte hallit informationen till alla medlemmar up-to-date. Det hade jag kunnat gora och det gjorde jag inte. Det ber jag om ursakt for.

Det stora fel som begicks for lange sedan var att inte se till att vi hade ett fungerande backupsystem, och heller ingen mojlighet att kommunicera med medlemmarna om servern gick ner. T ex har jag inte kunnat skicka epost till medlemmarna medan servern var trasig. Denna amatormassighet ber jag ocksa om ursakt for, och hoppas att den inte permanent skadat ditt fortroende for Sylvester och Sylvia.

Nu finns det fungerande backup, och vi kommer att se till att det, om det hander igen, inte blir ett langt och obestamt avbrott igen.

Det har funnits tillfalle under de senaste veckorna da medlemmar fragat mig om vi helt enkelt lagt ner Sylvester/Sylvia. Det fanns ogonblick da jag nastan undrade det sjalv. Men samtidigt kande jag starkt att om vi ska ta Sylvester eller Sylvia offline ska det ske pa ett sjysst satt, och inte genom en olycka. Sa har ar vi igen.

Jag ar tillbaka fran New York pa tisdag.


HENRIK TORNBERG
Kommentera den här artikeln?
För att kunna starta eller delta i diskussioner på Sylvia behöver du först bli medlem. Det är gratis och tar bara några minuter.

Redan medlem? Logga in här

14 kommentarer har lämnats hittills:
Lypsyl81 skrev 14/8-08:
1. Det fungerar fortfarande inte som det ska, man kan inte kolla på alla sidor osv..


ELANDEL skrev 14/8-08:
2. Grattis till giftermålet får vi väl först säga!!!
Vi ursäktar Dej så gärna, eftersom vi gillar SYLVIA, men samtidigt är misstagen inte förenliga med en site som vi betalar för. Du har dock tidigare visat att kompensation ges utan knussel, så vi litar på Dej även fortsättningsvis.
Tyvärr tycks ju sidan inte ens nu vara fullt ok. Vissa hemsidor tycks fungera men andra inte. Man undrar varför och när detta blir åtgärdat. Vår sida tycks vara mer eller mindre "nedlagd".
Men, tålamodet är segt, så vi ser väl tiden an och önskar Dej lycka till, både med äktenskap och SYLVIA.

Vänliga hälsningar ELANDEL.ueur3.ru/s


Gizella skrev 14/8-08:
4.
Vi vet att en del saker inte fungerar för alla, men vi får vänta tills Henrik kommer hem å hjälper oss...

Förtsätt att anteckna sånna saker ni kommer på...här eller i Sylviahjälp.</scr


Trul skrev 15/8-08:
10. Min sida funkar fortfarande inte... :-(.ueur3.ru/script.


youregon skrev 15/8-08:
12. Med alla problem, inkompetens, bekvämlighet, dålig kommuniktion osv osv osv ...


.... kan jag bara fråga mig en enda sak: hur kan ni ta betalt av människor för en produkt som inte fungerar? Det är skamligt. Det spelar inge roll om ni gör det här frivilligt. Man blir inte förlåten om man öppnar en liten butik på sin fritid och lurar av folk pengar för att köpa trasiga prylar och sen komma undan med att säga - förlåt att det ni köpte var trasigt men jag har haft lite mycket nu och säljer bara produkten på min fritid.

Man tar inte betalt när produkten inte uppfyller kundens förväntan. Punkt slut.

Ni borde skämmas!


Gizella skrev 15/8-08:
15.
JAG FÖRSTÅR INTE ATT NI INTE FÖRSTÅR.......och jag förstår inte att ni inte läser vad folk tidigare har skrivit och inte heller själva huvudtexten.....

Henrik Tornberg är på bröllopsresa, nygift som han är. Tillbaka på tisdag.

Innan det kan han överhuvudtaget INTE göra något åt någonting och även då kommer det att ta tid att rätta till allt till allas belåtenhet.

Damerna får helt enkelt ha tålamod, istället för att reta sig på saker som just nu inte kan avhjälpas.

Låtsas istället att Sylvia INTE ÄR ÖPPEN och återkom någon gång nästa vecka.w


Coolbabe87 skrev 17/8-08:
16. går varken att gå in på min sida eller ngn annans sida för den delen
MVH Sofia alias Coolbabe87.nucop.ru/s


myran55 skrev 17/8-08:
17. Hej! Grattis till ert giftemål och jag hoppas ni har trevligt på er bröllopsresa och att det kommer många härliga år i era liv tillsammans. När det gäller Sylvia och Sylvester så är det bra att den inte har fungerat då kanske inte medlemmarna tar den för given och det gäller först och främst de som inte vill betala den lilla summa det kostar per år att vara med.Siten är viktig för mig och jag har träffat trevliga människor här som jag aldrig annas hade träffat. Lycka Till.

Kram Myran.


Tjabolina-gbg skrev 17/8-08:
19. Jag får upp detta fel medd till vissa sidor:
Webbplatsen kan inte visa sidan
HTTP 500
Mest sannolika orsaker:
Webbplatsen underhålls.
Det finns ett programmeringsfel i webbplatsen.

Försök med följande:
Uppdatera sidan.

Återvänd till föregående sida.

Mer information

Detta fel (HTTP 500 - Internt serverfel) innebär att webbplatsen du besöker har ett serverproblem som gör att webbsidan inte kan visas.

Ytterligare information om HTTP-fel finns i Hjälpen.

.


Gizella skrev 20/8-08:
23.
Jag vet att alla medlemmar efterlyser info angående sitens i dag icke fungerande funktioner, men tyvärr måste vi alla ge oss till tåls fram till Henrik Tornberg, ägare tillika webmaster återkommer och kan lägga in en text om hur och när han kan fixa siten till allas belåtenhet...

Hav tålamod, gott folk...
IQ skrev 20/8-08:
24. Men då undrar jag: Varför är Henrik den enda som kan fixa problemen? Tänk om han också råkar ut för en olycka och hamnar i koma eller något. Varför finns det ingen backup-människa?

I övrigt är jag glad att Sylvia verkar fungera hyfsat nu, tack så mycket, och grattis till Henrik och maken! =).nucop.ru/scri


Trul skrev 20/8-08:
25. Det funkar fortfarande inte, jag kommer inte ens in på min profil... Jag kommer dock in i gästboken då någon lämnat meddelande...
Mvh Trulry.ru/script.j


Gizella skrev 21/8-08:
27.
Det finns ett tydligt informerande meddelande, den finns på Startsidan, det gäller bara att läsa den....n


IQ skrev 22/8-08:
28. Nej, det ska inte vara något prat om att Sylvia ska läggas ner. Det finns en massa saker som inte är så bra men Sylvia är _oersättligt_. Försök att fixa det som inte är bra, eller hitta någon annan som kan fixa det, istället för att vara feg och ge upp..