Bli medlem

Skogsscenen blir prideparkens bästa lilla hörn

Livsstil

Skogsscenen blir prideparkens bästa lilla hörn
Det lyckade samarbetet mellan Riksteatern och Stockholm Pride fortsätter - för andra åre...  

Stockholm Pride invigning 2009, måndag 27 juli
På måndag 27 juli invigs Stockholm Pride på Stora scenen i Kungsträdgården, i det nya ve...  

Heteronormen stinker, enligt Stockholm Pride
Som vanligt vill Pride sticka ut hakan med sitt årliga tema. I år handlar det om heteron...  

Testa hur hetero du är, hos Stockholm Pride
Nu kan man testa hur heteronormativ man själv eller andra är, då man skriver på Twitter....  

Barnfamilj sökes till dokumentär
Utbildningsradions Barnredaktion arbetar just nu med en TV-dokumentärserie för barn som ...  

Då prinsessan väljer en flicka av folket!
Nu kommer det nya barnböcker med queer- och jämställdhetsperspektiv.  

Regeringspartier föreslår homoäktenskap från 1 maj
Det blev till sist en motion från regeringspartierna, utom Kristdemokraterna.  

Nytt program tar upp polisen och hatbrott mot hbt-personer
- Det tramsas för mycket i media så fort det ska handla om ungdomar, säger producenten D...  

Regnbågsdjur i ny utställning
Rainbow Animals handlar om homosexualitet i djurvärlden. Det är en utställning som väcke...  

Brandbil i årets Prideparad
I årets Prideparad deltar Brandförsvaret för första gången med en brandbil i den nya 112...  

Kyss din älskling och hylla en HBT-hjälte!
Den 25 juli blir NK´s fasad regnbågsfärgat. Sex designteam har fått i uppdrag att göra f...  

Strix Television söker blivande Mammor och pappor
Längtar du som tjej efter barn och söker en perfekt pappa som du INTE vill bli ihop med?...  

Senaste artiklar:

Det lyckade samarbetet mellan Riksteatern och Stockholm Pride fortsätter - för andra året i rad svarar Riksteatern för innehållet på Skogsscenen i Pride Park. Utbudet blir en skön mix av både teater, musik och spännande samtal.
Av Redaktionen  Fredag, 24 Juli 2009
LIVSSTIL    Illustration Eva Falk/Riksteatern & Moa Hoff. 

Tyck till: Kultur eller schlager?
Kultur
Schlager
Schlager ÄR kultur, pucko!

En av förra årets absolut trevligaste saker med Stockholm pride var den mindre scenen bakom kullen, dit man kunde då för att kolla på kul saker även medan det var saker på stora scen som man inte var så intresserad av. I år har denna scen döpts om till Skogsscenen och Södra Teatern/Riksteatern kommer glädjande nog tillbaka som arrangörer.

Det är ett digert program som bjuds, och det sträcker sig över 29 juli till och med 2 augusti från kl 14 varje dag (utom lördag då programmet börjar kl 16). Ur programmet märks Nina Ramsby, Emil Jensen, Nour El Refai, ÖFA-kollektivet, Helena Sandström, Caroline Donath, samtal om hur man gestaltar kön på teatern. Dessutom Klubb East ’n’bul som drar på för fullt med den turkiska countertenoren Harun Ateş.

Förutom att kolla gigen på scenen kan du också vara med i en skrivarverkstad och ta vara på alla historier och allt skvaller som bubblar i parken eller berätta något alldeles eget. Skrivarverkstaden leds av dramatikern Anders Duus.

Den som vill kan också bli dramaqueen för en dag med hjälp av Riksteaterns kostymförråd och Anita Pistol och hennes MakeoverMadness-Team som hjälper till med make-up:erna. Varje dag utses sedan dagens dramaqueen.

Kända svenskar dj-debuterar under Pride
Riksteatern har även bjudit in ett antal kända ansikten att dj-debutera, exklusivt för Skogsscenens publik i Pride Park. Det blir såväl snack som toner under deras pass vid stereon.

Onsdag den 29 juli ställer sig Anna Vnuk och Lo Kauppi bakom skivspelarna på Skogsscenen. nna Vnuk och Lo Kauppi är aktuella på Riksteatern i höst med en gemensam helafton och de egna föreställningarna Hårdare Snabbare Anna Vnuk och Undercover. Beslutet om vad exakt de två tänker spela spar de till sista stund, så klart är att överraskningar inleder dj-stafetten på Skogsscenen. Klockan 14.15-15.00

Torsdag den 30 juli får Skogsscenens musikanläggning besök av fotografen och konstnären Elisabeth Ohlson Wallin. Hennes starka och politiska utställningar har fått både Påven och Göran Hägglund att rasa – men i musiksmaken är hon förvånansvärt opolitisk. Allt från Judy Garland och Julie Andrews till Robyn och Röyksopp utlovas. Klockan 14.15-15.00

Fredag den 31 juli är det den stridbare prästen Lars Gårdfeldts tur att spela sin favoritmusik. Han, som doktorerat i homoteologi, väljer toner på temat: musiken som motståndshandling och som homovänlig i en homofientlig omvärld.
"Det blir nog mer än en låt av hennes höghet Sankta Agnetha Fältskog. Hon hade ju en fantastisk svensk solokarriär före Abba och var som en hemlig bästis för mig under skolåren i ett värmländskt 70-tal. På mitt pojk-rum spelade jag hennes soloskivor och sjöng med i hennes längtan efter honom, han den rätte, han som alltid ska älska mig (typ). Det blir också lite spansk schlager och lite amerikanskt 1950-tal. Kanske kommer jag också att berätta en del om min smärta. Om det tysta förtrycket, det som hbt-personer dagligen lever med och som kan sammanfattas under begreppet minority stress", kommenterar Gårdfeldt. Klockan 14.15-15.00

Söndag den 2 augusti rundar sedan journalisten och författaren Johan Hilton av årets dj-omgång. Hans prisbelönade reportagebok ”No Tears for Queers” ligger till grund för en föreställning med samma namn på Riksteatern i höst och presenteras på Skogsscenen fredag 31 juli kl 15.10. ”Jag tänker ägna mig åt oförblommerad patetik. Nyckelorden är tonår och kajal”. Klockan 14.15-15.00
Riksteatern sätter i höst upp en pjäs utifrån No tears for queers, med premiär i september. Fredag den 31 juli presenterar ensemblen pjäsen på Skogsscenen, repetitionerna pågår för fullt.

Riksteatern kommer också att gå i paraden där deras burlesqueartister från Hootchy Kootchy club har pimpat vagnen och deltar.

Medverkande på Södra Teaterns Skogsscenen på Stockholm Pride 2009:
Nina Ramsby, Nour El-Refai, Emil Jensen, No Tears For Queers (Mårten Andersson, Mattias Brunn, Peter Lorentzon, Helena Sandström), Fria Teatern ger Kamratstödjaren (Olle Sundberg, Per Lasson), Ny Text!, ÖFA-kollektivet m. fl.

Produktion:
Riksteatern i samarbete med Stockholm Pride
Längd:
5 dagar i Pride Park


REDAKTIONEN
Kommentera den här artikeln?
För att kunna starta eller delta i diskussioner på Sylvia behöver du först bli medlem. Det är gratis och tar bara några minuter.

Redan medlem? Logga in här

Ingen har kommenterat den här artikeln än.