Bli medlem
Frågor från läsarna besvaras i Fråga Sylvia

Slöjfetischist - hjälp!

Fråga Sylvia har lagts på is tillsvidare.
Vill ha råd Hej Sylvia. Jag är en flata som har kommit på en sak, jag tänder bara på tjejer med slöja. Min mamma vet, mina kompisar vet. Jag blir verkligen inte attraherad av tjejer som visar håret. Jag dejtade en tjej för ett tag sen, jag blev aldrig kär. Men nu är hon kär i en annan så det är lite skönt.

Jag tänder bara på tjejer med slöja och som är från mellanöstern, typ Iran och så. Och jag undrar hur jag ska göra. Jag vill så gärna ha tjej och jag tycker det är jobbigt att prata med mamma om kärlek och så.
Vad ska jag göra??!!! Många sådana tjejer har riktiga fundmentalister till föräldrar, och blir dödade om dom är öppet lesbiska/bi...

Sälla Flatan, hjälp mig!

//R


Svar från Flatan:
Hej R,
Oj oj oj då - är min första tanke. Det låter lite som om du har en fetisch, vilket i sig förstås är helt okej. Men som du själv skriver så kan det vara väldigt knepigt om du begränsar dig till tjejer som lever ett religiöst muslimskt liv - knepigt av många skäl. För att inte tala om att en sån tjej kanske vill bli älskad för den hon är som hel person och inte bara för vad hon har på huvudet.

Kanske borde du träffa en kurator och få prata igenom ditt intresse riktigt ordentligt? Men jag överlåter faktiskt åt våra kloka Sylviamedlemmar att komma med vidare råd. Vad tycker ni andra att hon ska göra?


//Flatan

Kommentera den här artikeln?
För att kunna starta eller delta i diskussioner på Sylvia behöver du först bli medlem. Det är gratis och tar bara några minuter.

Redan medlem? Logga in här

3 kommentarer har lämnats hittills:
franska_sarah_bi skrev 20/3-09:
2. Vad du har är inte definitionen av en fetisch. Vi har alla våra fetischer, men det innebär bara att man har en stark attraktion till något föremål, inte att man BARA är attraherad av det. Om du inte ens är attraherad av kvinnor utan slöja, då kan du inte kalla dig lesbisk heller, för då är det föremålet som har all attraktion, inte personen eller könet. Det är inget större problem att föredra tjejer från Mellanöstern, så länge man inte bara begränsar sig så, fast det blir ju stora problem med att hitta kvinnor därifrån som är lesbiska, och ännu svårare att hitta någon utan släkting som skulle bli galen på dig, kanske mordlysten till och med.

Kort och gott: sök hjälp. Vad du har är inte en sexuell atraktion, utan O.C.D. (obsessive compulsive behaviour). Du har en mental blockering som du har format själv, och du nämner inget om hur den uppstod, så det får du väl gå igenom med en psykoterapeut. Attraktion är inte bara en passiv process den kommer som ett resultat av dels genetik, dels upplevelser, och dels personliga val vi har gjort, så du kan faktiskt påverka din attraktion i en ny riktning. Jag skulle se det som terapeutiskt bara att våga tvinga dig själv (ja, jag sade tvinga) att uppleva intimitet med en helt vanlig tjej, om inte annat för att se om du verkligen är lesbisk. O.C.D. kommer man bara över genom att trotsa sin egen vilja, för att vinna något bättre. Lycka till.

Sarah


rose_ofversilles1 skrev 23/3-09:
4. Ja tycker också att det är svårt med att hitta ¨någon tjej från mellanöster .Men jag kommer därifrån och INTE ALLA SOM SKA FUNDERA PÅ ATT DÖDA DIG ,TRO MIG INTE I SVERIGE, kanske de ska ha det svårt att förstå (som mina föräldrar) men annars går det bra att hitta någon.Om jag finns,så SÄKERT finns det andra som också kommer från mellanösternoch och är homo.Du måste också öppna ögonen.


Anna skrev 15/4-09:
5. Hej R,

Hur länge har du känt så här undrar jag? Och hur gammal är du? Jag har också haft olika faser, ett tag var det bara svarta tjejer och killar jag var intresserad av, ett tag var det bara killar med långt hår, ett annat tag bara rakade tjejer. Just nu kan jag inte bli attraherad av tjocka personer utan bara riktigt smala, och det är ju ett problem om min drömpartner råkar vara lite överviktig!

Om du träffar nån du verkligen gillar som inte har slöja så lovar jag att attraktionen kommer såsmåningom. Kanske kan en slöja hemma i sängen lysa upp er tillvaro?

Annars är det väl skitbra att sjöjtjejerna får extraordinära chanser hos dig! Jag tycker att du ska köra på dem, även om öppet lesbiska tjejer med slöja tyvärr inte växer på träd. Kanske kontaktannons i någon tidning? Bli inte för besviken bara, de brukar ta av sig slöjan när man får med sig dem hem :)